Krijgen we woensdag een dik sneeuwtapijt? Frank Duboccage en Jacotte Brokken antwoorden

door: MRO
sneeuw
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Krijgen we woensdag ook in Vlaanderen veel sneeuw? Het antwoord op die vraag is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Weerman Frank Duboccage laat het voorlopig in het midden, Jacotte Brokken verwacht wel sneeuw.

We krijgen al wat sneeuw te zien in delen van Vlaanderen tijdens de komende nacht. "In de loop van de avond en vooral tijdens de nacht wordt het wat kouder en dan is de kans groter op winterse neerslag."

"Ook in delen van Vlaanderen. Zeker in het oosten, daar zijn buien van smeltende sneeuw of sneeuw mogelijk", vertelt Frank Duboccage in 'Het weer' op VTM.

"Maandag wordt het wisselvallig met opklaringen en het wordt maximaal drie graden. Dinsdag blijft het droog, met bij momenten mooi zonnige perioden."

Veel sneeuw op woensdag in Vlaanderen?

Of we woensdag veel sneeuw in Vlaanderen krijgen, valt nog even af te wachten. "Woensdag is nog een groot vraagteken", stelt Frank Duboccage. "Een regenzone en een sneeuwzone komt ongeveer boven ons land tot stilstand."

"Dit betekent dat het op sommige plaatsen veel kan sneeuwen, de vraag is dan waar. Er zijn weercomputers die het beperken tot de Ardennen, maar er zijn ook weercomputers die het wat noordelijker berekenen en dan zou het ook kunnen gaan sneeuwen in Vlaanderen."

Jacotte Brokken verwacht sneeuw

Weervrouw Jacotte Brokken schat de kans dat we woensdag sneeuw krijgen in Vlaanderen alvast hoog in.

"We zijn al een paar dagen over woensdag bezig, het ziet er toch uit dat er dan wel sneeuw op ons afkomt, ook bij ons in Vlaanderen", vertelt de weervrouw bij Radio 1.

Jacotte Brokken
Afbeelding bron: VRT