"Mogelijk paar centimeter sneeuw op sommige plaatsen in Vlaanderen"

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Eén

De winter is dan toch nog niet voorbij. Weerman Bram Verbruggen voorspelt buien met een winters karakter en mogelijk zelfs een heus laagje sneeuw.

Maandag haalden we nog 18 graden, woensdag moesten we het met 12 graden stellen. En het wordt nog frisser.

"Donderdag wordt het nog hooguit 6 graden, met zelfs een winterse toets. Dus het ziet er niet al te goed uit", zei Bram Verbruggen op Radio 2.

De komende nacht neemt de bewolking toe. "Met donderdagochtend neerslag, die wel eens winters zou kunnen zijn. Het gaat om regen of smeltende sneeuw, bij minima tussen 1 en 4 graden."

Voor donderdag wordt er veel bewolking voorspeld, met een storing die van west naar oost over het land trekt. "Die zorgt voor regen of smeltende sneeuw. Later volgen nog een paar buien, en ook die kunnen winters zijn, met eventueel een sneeuwvlokje of wat korrelhagel."

De temperaturen komen niet hoger dan 1 of 2 graden, bij een gure wind uit het noordoosten. "Dat is echt ondermaats, normaal hebben we recht op 13 graden", aldus Verbruggen.

In de nacht van donderdag op vrijdag volgt een nieuwe storing. "Dus opnieuw neerslag die winters kan zijn. Misschien ligt er vrijdagochtend zelfs een paar centimeter sneeuw op sommige plaatsen in Vlaanderen."