Sabine Hagedoren ziet één uitschieter deze week, daarna slechter weer

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Photonews

We moeten nog enkele dagen door de zure appel bijten, maar dan volgt er eindelijk mooi weer. Al zal dat van korte duur zijn.

Dinsdag werd het 9 graden en trok een storing traag van west naar oost over het land. "Er kan vijf tot tien liter water per vierkante meter vallen. Tegen het einde van de dag bereikt die storing het oosten. Dat wil zeggen dat het in het oosten, in de provincie Limburg en in de Ardennen, grotendeels droog kan blijven", zei Sabine Hagedoren op Radio2.

De komende nacht zullen de minima in Vlaanderen op 9 à 10 graden uitkomen. "De storing blijft vanavond nog wat golven, af en toe kan het nog wat regenen. Na middernacht wordt het wel droog over het westen. Er zal nog regen zijn in het oosten, maar die wordt wel minder intens."

"Woensdag start met redelijk wat wolken en in de loop van de dag kan er af en toe kan wat gemiezer zijn, een beetje lichte regen, wat motregen, niet te veel. Na de middag wordt het opnieuw droger, met misschien lokaal nog een beetje gedruppel. Stilaan komen er wat schaarse opklaringen, vooral in het westen van het land. De rest zal tot 's avonds en tot 's nachts moeten wachten."

"De temperaturen bereiken 10 tot 13 of 14 graden. Toch wel zachter dan dinsdag. We gaan dat verschil al voelen. Donderdag wordt de uitschieter, dan krijgen we redelijk mooi weer, met temperaturen van 16 à 17 graden."

Het zal voorlopig bij die ene uitschieter blijven, want vrijdag wordt het minder zacht en krijgen we alweer buien.