Sabine Hagedoren ziet winterprik aankomen: "Maartse buien, met winters karakter"

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Photonews

Sabine Hagedoren ziet een winterprik op ons afkomen. Er gaat sneeuw vallen in de Ardennen, en ook in Vlaanderen kunnen de buien een winters karakter krijgen.

Dinsdag viel er al her en der sneeuw in het noordwesten van het land. "Het is vooral West-Vlaanderen waar er in de voormiddag veel lage wolken hingen. Ze zaten daar met temperaturen rond 1 à 2 graden en dat was voldoende om de neerslag even een winters tintje te kunnen geven", zei Sabine Hagedoren op Radio 2.

In de loop van de namiddag kon - net zoals elders in het land al het geval was - ook in het noordwesten de zon doorbreken. Het werd 4 à 5 graden in Vlaanderen.

De komende nacht wordt het vrijwel helder. "Het gaat weer overal vriezen, behalve aan zee, met daar een temperatuur rond het vriespunt. Elders in het land wordt het -2 tot -6 graden."

Woensdag krijgen we opnieuw mooi weer, met veel zonneschijn. Het wordt 5 à 6 graden. "De matige noordoostenwind blijft wel een beetje koud aanvoelen."

Hagedoren blikte ook al wat verder vooruit: "Zondag krijgen we maartse buien, dus daar kan al eens een beetje hagel of een smeltend sneeuwvlokje bij zitten. Ook maandag passeert er neerslag, opnieuw soms winters, ook voor Vlaanderen, afhankelijk van het tijdstip."