Weerman Bram Verbruggen begint geduld te verliezen: "Nog altijd niet"

door: STS
Weerman Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Photonews

VRT-weerman Bram Verbruggen staat ervan te kijken: het is begin februari, en van echt winterweer is nog altijd geen sprake geweest.

Dinsdag startte zwaarbewolkt, met her en der wat motregen. In West-Vlaanderen kregen ze vervolgens de eerste opklaringen. Elders in Vlaanderen kon er 's namiddags af en toe een beetje zonneschijn zijn.

"Zeker niet vergelijkbaar met die mooie opklaringen van maandag", stelde Bram Verbruggen op Radio 2. Bij een matige en aan zee zelfs vrij krachtige wind werd het 11 à 12 graden. "Van de winter is eigenlijk geen spoor, nog altijd niet."

De komende nacht wordt het opnieuw bewolkt. De minima bedragen 7 of 8 graden. Er kan wat motregen vallen.

"Woensdag starten we op de meeste plaatsen grijs, met vooral 's ochtends nog kans op een spat regen. In de loop van de dag verschijnen er opklaringen in het zuiden. Die gaan geleidelijk uitbreiden richting Vlaanderen."

"Of ze het uiterste noorden bereiken, is een dubbeltje op zijn kant. Ik denk dat het op de meeste plaatsen zwaarbewolkt blijft."

De temperaturen blijven zeer zacht; het kwik klimt tot 11 graden. "Donderdag wordt het frisser. Dan wordt het nog maar 6 graden, maar dat is heel normaal voor begin februari", aldus Verbruggen.