Weerman Frank Duboccage is er zeker van: "Ziet er zo uit voor de komende zeven dagen"

door: STS
Frank Duboccage
Afbeelding bron: Photonews

Weerman Frank Duboccage voorspelt dat we voorlopig niet hoeven te rekenen op droge dagen. Maar we zullen vooral met buien te maken krijgen, waardoor er ook ruimte zal zijn voor wat zonneschijn.

Zaterdag verliet de regenzone ons land, en verschenen er tijdens de namiddag meer en meer opklaringen. Het noordoosten van het land was als laatste aan de beurt. De temperaturen bedroegen 19 graden in het binnenland en 17 graden aan zee.

Na een avond met veel zon neemt de bewolking in de loop van de nacht toe vanaf de Franse grens. De minima bedragen 10 tot 12 graden in Vlaanderen, en 6 graden in de Ardennen.

Tegen zondagochtend zal het overal bewolkt zijn. Het kwik klimt overdag tot 21 à 22 graden in het binnenland, en 18 graden aan de kust. "We starten met wat regen. Ook na de middag kunnen een paar stapelwolken nog uitgroeien tot een enkele bui", zei Frank Duboccage op VTM.

Buien en drogere momenten

Hij blikte ook al even vooruit. "Het ziet ernaar uit dat er de komende zeven dagen helaas geen enkele dag zal zijn waarbij het in het hele land droog zal blijven. Maar op woensdag na zijn het buien die het weerbeeld bepalen."

"Dat betekent dat er ook drogere momenten zullen zijn, met ook wat zon. Ik probeer het toch maar wat positief te brengen."