Hevig onweer barst los in Diest: Straten en huizen onder water en geen elektriciteit meer: “Het is een ramp”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
Net zoals de voorbije dagen ging vandaag ons land gebukt onder het onweer. Dit keer was het ellende in Diest.

De stad kreeg te maken met zware wateroverlast als gevolg van het noodweer, zo meldt Het Nieuwsblad. Verschillende straten zijn er onder water gelopen. Ook buurtgemeente Aarschot werd getroffen. Daar werd zelfs het rampenplan afgekondigd.

Straten onder gelopen
De straten in de wijken Poels en Speelwijk in Diest zijn vannacht onder water gelopen. De eerste oproepen kwamen binnen rond 3 uur vanochtend. In de straten in de buurt zijn ook kelders onder water gelopen.

Aarschot
Ook in Aarschot kwamen in de Tieltseweg, Oudenbos, Ebdries en Heiken in Rillaar enkele woningen onder water te staan, ook de elektriciteit viel uit. Er waren 1.200 zandzakken ter beschikking, maar die bleken ruim onvoldende te zijn.

Onder controle
Intussen is de situatie terug onder controle. Op de meeste plaatsen werd het rampenplan intussen weer opgeheven. De brandweer is de hele nacht bezig geweest met water wegpompen en opkuisen van de schade van de storm. De brandweer is nog steeds aan het werk. Iets voor tien uur stonden er nog bijna 200 interventies op de wachtlijst.

Ramp
Burgemeester André Peeters neeemt maatregelen. "We zullen met het stadsbestuur  een aanvraag indienen bij de hogere overheid om de wateroverlast van gisteren als ramp te laten erkennen. Ook wordt nagekeken om een extra huisvuilophaling te organiseren voor de getroffen woningen."