Jacotte Brokken heeft slecht nieuws: "Nieuw onweer op komst en het wordt pittig"

door: STS
Jacotte Brokken
Afbeelding bron: Eén

VRT-weervrouw Jacotte Brokken ziet op de weerkaarten opnieuw onweer onze kant uit komen. Dat kan gepaard gaan met veel neerslag.

Na een onstuimige dinsdag, met zwaar onweer, kwamen we woensdag in rustiger vaarwater terecht. Het werd wat minder warm, met maxima van 20 graden aan de kust tot 25 graden in de Kempen.

"Het wordt wisselend bewolkt, met misschien nog een paar kleine buitjes, vooral over het oosten van het land. Er kan nog een kleine donderslag bij zitten, maar absoluut niet de situatie van dinsdag", zei Jacotte Brokken op Radio2.

Vannacht wordt het 14 tot 16 graden. "We houden het zo goed als overal droog. In de tweede helft van de nacht komt er misschien wat meer bewolking bij."

Zonnig aan zee

"Donderdag starten we met brede opklaringen. In de loop van de dag komen er wat meer wolkenvelden bij en zou er misschien een klein buitje vallen, hoewel dat vooral voor de Ardennen zou zijn. Aan zee blijft het heel de dag zonnig. De temperaturen liggen tussen 19 graden aan de kust en 24 graden in de Kempen."

Pittige nacht

"Vanaf donderdagavond en waarschijnlijk vrijdagochtend krijgen we weer onweer. Het wordt een pittige nacht. Lokaal kan er weer veel neerslag vallen. Maar het is nog niet mogelijk om daar al exacte waarden op te plakken. Het is ook te vroeg om al te kunnen spreken over code geel of oranje."