VTM

Vrouw van Sergio Herman kruipt overeind na het verlies van haar ongeboren zoontje: “Op zo’n moment wordt dat litteken ontzettend hard opengescheurd”

bron: Het Belang van Limburg
door: PMN
Afbeelding bron: Instagram
Het is inmiddels al meer dan een jaar geleden dat tv-kok Sergio Herman en zijn vrouw Ellemieke Vermolen hun ongeboren zoontje Joshua verloren. Ellemieke heeft nu voor het eerst gepraat over die vreselijke periode in haar leven.

Het zou hun derde kindje samen worden, na zoontjes ­Noah (8) en Zenna (6). Ellemieke was uitgerekend voor eind maart, maar kort voor de bevalling liep het fout. Bij een van de laatste controles bij de dokter klopte het hartje van de baby niet meer. De navelstreng zat rond de nek van het kindje. Zoontje Josha overleed in de buik van zijn mama.

Vijftien maanden later vindt Ellemieke de moed om over het verlies van haar zoontje te praten. “Mensen vragen vaak hoe het met me gaat. Goed is een groot woord, maar het is oké. Ik ben blij dat ik weer iets kan doen. Als afleiding. Ik verstop me niet voor wat met Josha gebeurd is, maar zijn dood is een litteken voor altijd. En af en toe wordt dat litteken ontzettend hard opengescheurd door herinneringen of feestdagen. Daar probeer ik zo goed mogelijk mee om te gaan.”