Ophef op Tomorrowland over het gebruik van pepperspray: “Ze zeiden dat de kans klein is dat ze de daders vinden”

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Niet enkel dit weekend, maar ook vorig weekend waren er incidenten met pepperspray op Tomorrowland. De organisatoren waarschuwden wel voor dievenbendes, maar repten met geen woord over de pepperspray.

Sara is één van de slachtoffers. Dieven rukten vorige week twee gouden kettingen van haar hals. “Hij liep meteen weg in het publiek en toen mijn man hem bijna vast had, heeft hij pepperspray gespoten. Bij mijn man is dat recht in het aangezicht geweest. Maar ook ik en mijn vrienden kregen heel wat pepperspray over ons heen en toen is er ook wat chaos ontstaan omdat ook andere mensen dat over zich heen gekregen hadden”, zegt Sara aan VTM-Nieuws.

En ook dit weekend was er op het ophef op Tomorrowland over het gebruik van pepperspray. “Ik schrik daar helemaal niet van, omdat de controle ook zeer beperkt was”, klinkt het. “En ook omdat ze mij wel verteld hadden dat de kans klein was dat ze die kerel opnieuw zouden aantreffen, hoewel ik een duidelijke persoonsbeschrijving had gegeven", besluit Sara.

Bij Tomorrowland wil men voorlopig niet reageren. Er werden eerder op de dag wel drie Roemenen opgepakt die verdacht worden van diefstallen.