Gisteren werd afscheid genomen van 6-jarige Vic die overleed tijdens vakantie in Portugal: Moeder zit nog met veel vragen

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Gistervoormiddag werd afscheid genomen van de 6-jarige Vic Wanseele. Hij kwam om het leven tijdens een vakantie met zijn ouders in Portugal.

De uitvaartplechtigheid ging door aan de Sint-Guibertuskerk in Schilde. Op vraag van de ouders kwamen alle genodigden in kleurrijke hemden en kleedjes met dierenpatronen op.

VROLIJK
“Vic was dol op felle kleuren en dieren”, luidde het bij papa Michael Wanzeele, mama Ansie Van Aerschot en broertje Jack (4). “We hebben lang moeten wachten op Vic maar toen hij er eindelijk was, heeft hij ons leven zoveel vrolijker gemaakt”, gaat moeder Ansie verder.

VEEL VRAGEN
”Ook veel drukker. Maar zoveel rijker. Ik vraag me dagelijks af welke vrienden hij nog zou tegenkomen, welke dierenweetjes hij nog zou vertellen, welke studierichting hij ooit zou volgen of met welke meisjes hij zou thuiskomen.”

Ook alle vriendjes en vriendinnetjes uit de school van Vic waren aanwezig. Ze maakten tekeningen voor hem en kwamen één voor één naar het altaar om een kaarsje te branden. 

ZWEMBAD
Op 17 juli kwam de jongen op de laatste dag van hun vakantie vast te zitten in het zwembad van hun vakantiehuisje. Hij zat met zijn arm vast in één van de filters. Pas toen de hulpdiensten ter plaatse waren konden ze hem bevrijden. Vic was toen al hersendood en overleed een week later.