Ouders van 6-jarige Vic, die overleed op vakantie in Portugal: “Met een simpel deksel had hij nu nog geleefd”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Vic Vanwanzeele was deze zomer met zijn ouders op vakantie in Portugal. Op 17 juli liep het echter helemaal mis. Het was de laatste dag van hun vakantie.

“Op dinsdag 17 juli zou de reis ten einde komen”, citeert Het Nieuwsblad mama Ansie Van Aerschot en papa Michael Wanzeele in een mededeling op Facebook. “We zouden na de lunch naar de luchthaven vertrekken en het vliegtuig naar België nemen. Mijn man (Michael, de vader van Vic, nvdr) was ’s ochtends al met de auto vertrokken met alle bagage erin.”

De kinderen ging nog spelen in het zwembad, tot Vic plots vast kwam te zitten. “In het diepste deel van het zwembad, dat 1,9 meter diep was”, aldus Ansie. “We zijn allemaal in het water gesprongen om hem te helpen, maar we kregen hem niet los. We probeerden en bleven proberen. Bij de eerste pogingen bewoog hij nog en probeerde hij zichzelf te bevrijden, maar we beseften allemaal dat het niet zou lukken.”

ZWAARGEWOND
“We vonden nergens waar we de filter konden afzetten, ook niet op de zekeringkast. Ik belde het bedrijf dat het huisje aan ons verhuurde en riep hen toe dat mijn zoon aan het sterven was in het zwembad. Ze zeiden dat ik kalm moest blijven en dat er meteen iemand zou komen. Dat we de installatie konden afzetten, zei niemand”, merkt moeder Ansie op.

“Na een reanimatie van 40-45 minuten haalden ze Vic terug. De politie, een ziekenwagen en een auto met een spoedarts kwamen toe en brachten hem naar het ziekenhuis. Daar hebben we met de beste zorg en veel liefde omringd, maar het was duidelijk dat onze jongen zwaargewond was. Ze beloofden dat ze alles zouden proberen om hem terug te halen, maar dat ze niet zeker waren of dat zou lukken en hoe hij eraan toe zou zijn als ze hem konden terughalen. Maar hij heeft het niet gehaald.”

“De zuiging was zo sterk dat hij geen kans had. Onwaarschijnlijk dat dit kon gebeuren terwijl een simpel deksel dat had kunnen voorkomen."