Katje dat uit de auto werd gegooid, is na doodstrijd van tien dagen toch overleden

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Tien dagen geleden werd er een katje uit de op de A12 ter hoogte van Willebroek uit een snel rijdende wagen gegooid. Loredana en Bilal zagen het gebeuren en stopten om het katje te verzorgen.

Het leek nochtans de goede richting uit te gaan met het katje, want het opende de voorbije dagen zijn ogen. Dat lukte het zwaargewonde katje eerst niet.

Maar donderdag was alle hoop weg toen zijn lichaamstemperatuur en hartslag snel daalden. "Het dier is stilletjes in een coma gevallen, door de gevolgen van het hoofdtrauma en de dislocatie van de elleboog", verklaart de dierenarts aan RTL Info. "Hij heeft hevig gestreden, maar we hebben hem uiteindelijk toch moeten loslaten. Dat ene spuitje was één van de moeilijkste momenten uit ons leven", vult een aangeslagen Loredana aan. Zonder aarzelen betaalden zij ook de 500 euro die nodig was voor de operaties van de poes. Zij wilden het katje adopteren van zodra ze genezen was.

Loredana en Bilal willen nu absoluut de dader(s) vinden. "We hebben ook nergens een camera zien staan bij het hernemen van het traject. De politie om hulp vragen zal dus niet veel veranderen. Daarom willen we vragen of er misschien nog iemand getuige was van de dierenmishandeling? En of die misschien meer informatie hebben over het voertuig? Want wij zaten vol adrenaline om de kater te redden, waardoor we te weinig gezien hebben", citeert Het Nieuwsblad, Loredana.