VTM

De bomma uit ‘Familie’ heeft duidelijke boodschap voor de makers: “Zo wil ik niet uit de soap verdwijnen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Annie Geeraerts is er al bij vanaf de eerste aflevering van Familie. Ze speelt er de rol van de bomma.

Ondanks dat ze 92 jaar is, woont Annie nog steeds in een huis. Dat is helemaal anders bij haar personage. De bomma woont in een rusthuis. Na al die jaren is Annie nog steeds heel populair. “Ik word op straat veel meer aangesproken dan vroeger”, zegt ze in Het Laatste NIeuws. “ Gek, hé? Hoe minder ik op televisie kom, hoe meer mensen me aanspreken. ‘Ah, daar is de bomma’, zeggen ze dan. ‘Nu zien we ze eens in het echt!’ 

“Vroeger deelde je handtekeningen uit, maar vandaag zijn dat vooral selfies geworden. Mij stoort dat niet, hoor. Het is dankzij die mensen dat wij al die jaren Familie konden maken. En tegelijk is het een soort erkenning: wat je doet, wordt geapprecieerd. Vooral in West-Vlaanderen word ik veel aangesproken. Hoe dat komt, weet ik niet.”

Annie heeft al nagedacht over haar exit in Familie. “Ik wil ook doorgaan zolang ik kan. Op een dag stopt het, daar ben ik me van bewust. Hoe dat zal gaan, dat weet ik niet. Waarschijnlijk zal Anna gewoon sterven. Ik heb wel afgesproken met de schrijvers dat ik mezelf niet opgebaard wil zien liggen. Voor de rest mogen ze mijn einde kiezen. (lacht)”