Honden staan in kennel zowat vijf centimeter hoog in hun eigen uitwerpselen: Burgemeester neemt drastisch besluit

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) heeft een drastisch besluit genomen. Hij deed dat nadat hij vreselijke dingen in zijn dorp Staden.

De burgemeester liet de gecontesteerde hondenfokkerij Puppy for All definitief sluiten. De ongeveer honderd dieren moeten tegen 1 december weg uit de groothandel langs de Poelkapellestraat.

De politie voerde maandag samen met dierenwelzijn een controle uit bij Puppy for All. “Daarbij werden een aantal inbreuken vastgesteld en heeft men mij gebeld”, zegt burgemeester Francesco Vanderjeugd aan Het Laatste Nieuws. “Ik ben onmiddellijk ter plaatse gegaan en zag er schrijnende toestanden.” 
_______
“Het was voor mij onmiddellijk duidelijk dat dergelijke toestanden niet getolereerd kunnen worden. Het verslag over de controle bevestigde dat alleen maar."
Franceso Vanderjeugd
Burgemeester Staden

Volgens de krant stonden honden in de kennel tot zowat vijf centimeter hoog in hun eigen uitwerpselen. “Het was voor mij onmiddellijk duidelijk dat dergelijke toestanden niet getolereerd kunnen worden. Het verslag over de controle bevestigde dat alleen maar. De groothandel/kwekerij ligt bovendien in landbouwgebied, ook dat valt niet goed te praten.” 

“We hebben de situatie een tijdlang gedoogd, maar nu kan het echt niet meer. Daarom heb ik besloten de zaak definitief te sluiten. Er is een verbod opgelegd voor de aan- en verkoop van honden. Ook een heropstart is verboden.”

Het is niet de eerste keer dat Puppy For All negatief in het nieuws komt. Dat gebeurde de voorbije jaren al vaker. Zaakvoerster Agnes D. (23) was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.