VTM

Sarah-Lynn Clerckx slachtoffer van walgelijke praktijken: “Zo vies allemaal”

bron: TV-Story
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Sarah-Lynn speelt al lange tijd mee in Familie. Heel Vlaanderen heeft haar in de reeks zien opgroeien. Ze speelt er de rol van Louise.

Maar door de rol van Louise heeft Sarah-Lynn ook al vreselijke dingen meegemaakt. “Met Familie snijden we vaak van die maatschappelijke thema’s aan om het debat op gang te trekken. Zo deed Louise aan sexting. Dat was eigenlijk ook om steun te bieden aan iedereen die daar het slachtoffer van geworden is.”

Voor ze het wist kreeg Sarah-Lynn vreemde berichtjes van jongens. “Dan schreven ze: ‘hey, ik heb je gezien in beha op tv, dat was heel sexy. Wil je zulke foto’s ook doorsturen naar mij?’ Uiteraard reageer ik daar niet op.”

Maar daar bleef het niet bij. “Ik krijg regelmatig pikante foto’s doorgestuurd. Vaak van hun geslachtsdelen. De eerste keer was ik amper 14 en heb ik gillend mijn gsm een meter verder gegooid. Zo vies! Dus voor eens en altijd: ik zal nooit aan sexting doen. Mijn ouders hebben me daar ook altijd voor gewaarschuwd. Ook al is het je lief en vertrouw je hem, je weet nooit wat hij met die foto’s doet als jullie uit elkaar gaan of ruzie hebben.”