VTM

Hartverscheurend wat Stefaan Degand meemaakte: "Ik heb tegen Julie in haar gezicht geroepen dat ze moest vechten, maar ze hoorde mij niet meer"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het wordt deze week een emotionele aflevering van 'Die Huis'. Vandaag ontvangt presentator Eric Goens niemand minder dan Stefaan Degand.

Stefaan praat er openlijk over zijn overleden vrouw Julie. "Ik ben hier voor Julie. Ik ben hier niet voor mezelf. Iedereen moet weten wat voor ‘schoon madam’ Julie was", citeert Het Nieuwsblad de acteur.

Het is voor het eerst dat Stefaan over zijn overleden vrouw en zijn ongeboren kind praat op televisie. In de zomer van vorig jaar overleed Julie aan een bacteriële hersenvliesontsteking. Ze is dan 31 jaar en 6 maanden zwanger van hun tweede kind.

“Ik heb zitten roepen in haar gezicht dat ze moest vechten, maar ze heeft me niet gehoord. In twee uur tijd heeft die bacterie alles kapot gemaakt", vertelt Stefaan. Ze waren toen twaalf jaar samen. “We hebben er alles uitgehaald wat erin zat. We hebben niks laten liggen. Ik was gek op haar. Zij was gek op mij. We waren gek op elkaar.”

Stefaan bleef alleen achter en zat met heel veel vragen. Hoe moest het verder? Er was het dilemma van het ongeboren kind. Had iemand iets meer kunnen doen om hen te redden? Kan ik ons dochtertje Mila wel opvoeden? Zal ik een goede papa zijn? "Ik zing nu een tweestemmig lied. En de tweede stem is verdriet. Soms krijgt die de eerste stem, soms gaat die ook terug liggen naar de tweede stem. Die zal er altijd zijn.”