Politie niet tevreden door nieuwe televisiereeks met Maaike Cafmeyer

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Eén is gestart met de opnames van de nieuwe reeks ‘Chantal’. Maar de politiezone die meewerkt aan het programma is niet echt opgezet met hoe alles loopt.

Maaike Cafmeyer schitterde in eigen Kweek als de politieagente Chantal Vantomme. Rond dat personage wordt nu een nieuwe reeks opgenomen.

“Inspecteur Vantomme is verhuisd naar politiezone Spoorkin, de kleinste en meest westelijke politiezone van ons land, aka de ‘Far West van Vlaanderen’”. Met die worden kondigden de makers de televisiereeks aan.

Dat viel bij de politiezone Spoorkin, die trouwens meewerkt aan de serie, in slechte aarde. “Wat je in de serie zal zien steunt zeker niet op hoe onze zone in het echt werkt”, zegt commissaris Toon Fonteyne van de politiezone Spoorkin aan KW.

Hij vindt de woordkeuze voor Far West van Vlaanderen heel ongelukkig. “Chantal Vantomme zou zich in onze zone misschien wel welkom voelen en mee voor sfeer zorgen, maar het echte politiewerk zal ze best overlaten aan onze professionals”, klinkt het nog.

De commissaris benadrukt nog eens dat het om fictie gaat en dat alles niet gebaseerd is op waargebeurde verhalen.

De kleinste politiezone van West-Vlaanderen heeft volgens hem voldoende professionaliteit en middelen. “De Westhoek is in dat opzicht dus zeker niet de Far West, wij kunnen rekenen op bekwame medewerkers”, besluit Fonteyne.