Martine Jonckheere kan niet meer na haar rol in Familie: “Dit weegt enorm op mij”

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Martine Jonckheere keerde terug naar Familie en zou er voor opschudding zorgen. Wel, ze heeft woord gehouden.

Haar personage Marie-Rose stak Amèlie neer, liet haar dochter voor de steekpartij opdraaien. Ze heeft ook nog eens iedereen belogen en bedrogen. Dan is het niet meer dan normaal dat je uiteindelijk in de gevangenis terechtkomt.

“Marie-Rose wílde de waarheid wel vertellen, maar daar is ze nooit toe gekomen”, reageert Martine in TV- Familie. “Ze leefde in een soort van roes, waardoor ze verstrikt raakte in haar eigen leugens.” 

“Ik moet zeggen: ik had het eerst moeilijk met die verhaallijn. Ik was pas terug bij ‘ Familie’. En dan moest Marie-Rose ineens zo’n slecht mens worden. Maar uiteindelijk…”

Martine heeft het zeer zwaar na haar rol. “De opnames in de rechtbank, die ongeveer een week duurden, waren een emotionele rollercoaster voor mij. Ik ben diep moeten gaan, want ik vond het verschrikkelijk allemaal.” 

“Het feit dat Marie-Rose zoiets afschuwelijk op haar geweten heeft... Dat heeft zwaar op mij gewogen. En nu het allemaal is uitgezonden weegt dat opnieuw op mij. Ik zou zelf nooit van m’n leven iemand zoiets kunnen aandoen, en al zeker m’n eigen kind niet. Maar van de andere kant: als actrice vond ik het heel boeiend.”