Er is heel slecht nieuws over de nieuwe film van FC De Kampioenen

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Eén
De opnames van de nieuwe film van FC De Kampioenen zijn begonnen. De eerste opnames vonden zondag plaats.

Zo goed als de volledige cast trok zondag naar Aalst Carnaval voor de eerste opnames van 'Viva Boma'. Maar regisseur Jan Verheyen heeft echt geen goed nieuws te melden.

"Sommige beelden zijn niet goed genoeg. Dat is het risico dat je loopt wanneer je een populaire film als FC De Kampioenen draait tijdens een groot evenement", stelt Jan Verheyen vast in Het Nieuwsblad.

Een actietafereel dat een prangende slotfase moest opleveren, liep helemaal mis.  "Het ging fout toen DDT en Fernand zwaar beledigd door de praalwagen van FC De Kampioenen over de nadarafsluitingen kropen”, vertelt Jan Verheyen.

“Op het moment dat Jacques Vermeire en Jaak Van Assche boos naar de wagen renden, verscheen plots een ­fotograaf in beeld. De man mocht daar helemaal niet zijn, maar het was te laat. Of ik nu vloekte of niet, de kans om de scene te draaien was verkeken.”

"Zeker omdat de man een oranje hesje droeg met in grote letters 'pers' erop. Een vrachtwagen die in beeld komt kan nog worden weggewerkt. Maar met een bewegende man die ook nog eens vóór de personages loopt, wordt dat een hoop lastiger."

"Ik was dan ook verrast dat ­onze digitale tovenaars er zo goed en zo kwaad mogelijk toch in waren geslaagd de fotograaf uit het beeld te wissen. Wat niet wegneemt dat ik niet echt tevreden ben. Ik denk dat we beter kunnen en overweeg een alternatief te zoeken. Opnieuw de carnavalsscène draaien, is geen optie. Maandag steken we de koppen nog eens bij elkaar.”