VTM

Sieg De Doncker opent zijn ogen na 'De Wereld Rond met 80-jarigen: "Ik heb nu wel spijt"

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Sieg De Doncker en Olga Leyers trokken met 80-jarigen de wereld rond. Het werd voor hen beiden een unieke ervaring.

"Ik ben ervan geschrokken hoeveel die mensen, ondanks hun leeftijd, nog kunnen. In dat opzicht heb ik wel een beetje spijt dat ik tien jaar geleden zo geen reis heb gemaakt met m!n eigen oma’s. Vandaag zijn ze er jammer genoeg fysiek niet meer toe in staat. En mijn beide opa’s zijn intussen ook overleden", bedenkt Sieg De Doncker zich in Dag Allemaal.

Sieg heeft door het programma wel een opvallend besluit genomen. "Ik let er veel meer op om bij m’n oma’s langs te gaan. Ondanks m'n drukke agenda en het feit dat het een eindje rijden is, vind ik het belangrijk om daar tijd voor te maken. Hoewel Olga en ikzelf eigenlijk iederéén meteen geadopteerd hebben als onze nieuwe grootouders. We hadden er ineens vier oma’s en vier opa’s bij."

Contact
En Sieg heeft nog steeds contact met de deelnemers van het programma.  "Ik heb al met bijna iedereen eens afgesproken sinds we terug zijn van de wereldreis, om te zien hoe het met hen gaat. Als ik Amanda ‘facetime’, dan zie ik altijd eerst de binnenkant van haar oor en daarna de grote glimlach op haar gezicht - ah ja, ze denkt dat ze moet ‘opnemen’ zoals bij een telefoontje", lacht Sieg. 

"De eenzaamheid kwam bij velen ter sprake op reis, het doet je erbij stilstaan hoeveel plezier je iemand doet met bijvoorbeeld een simpel telefoontje. En ik heb er natuurlijk ook heel veel plezier van als ik hen terughoor."