TV-maker neemt verrassend initiatief over Stig Broeckx

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Eén
Stig Broeckx is een medisch wonder. De dokters dachten dat hij niet meer zou ontwaken uit de coma, maar daar had de wielrenner uit Dessel duidelijk geen zin in.

Merksemnaar Wim Rubbens wil dat Stig Broeckx sportman van het jaar wordt. Op 24 uur tijd werd zijn post bijna 20.000 keer gedeeld. 

“Ik was zo onder de indruk van wat ik zag in Bargoens dat ik vond dat er eens een andere kijk nodig was op de titel Sportman van het Jaar”, vertelde Wim aan Radio 2. “Geef deze knaap die zo goed als dood geweest is en nu toch weer op een koersfiets kan rijden het respect en de erkenning die hij verdient.”

Er is nog meer nieuws over Stig. Zo gaat tv-maker Erik Goens een film maken over het leven van de wielrenner, zo meldt Het Nieuwsblad. De film zal de wonderlijke revalidatie tonen. Op 28 mei zal het drie jaar geleden zijn dat Stig Broeckx in de voorlaatste rit van de Baloise Belgium Tour betrokken raakte bij een zware valpartij. Twee motoren probeerden toen het peloton in te halen, maar werden in de groep gekatapulteerd. Broeckx werd geraakt aan het hoofd, kreeg twee hersenbloedingen en belandde in een coma.