VRT neemt nieuw besluit over muziek van Michael Jackson op de radio

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
De VRT vond dat na de ophefmakende documentaire ‘Leaving Neverland’ wat meer duiding moest gegeven worden als er een nummer van Michael Jackson te horen is op de radio. Maar dat is nu blijkbaar niet meer nodig.

“Als we nu een nummer van Michael Jackson spelen, dan zal in de presentatie verwezen worden naar de huidige controverse, en indien ­nodig context worden mee­gegeven”, luidde het in maart bij de VRT.
Iets meer dan een maand later blijkt van die omkadering geen sprake meer te zijn, zo stelde Het Nieuwsblad vast. Woensdag vroeg een luisteraar bij Christel Van Dyck op Radio 2 Don't stop 'til you get enough aan. Dat nummer werd gespeeld, zonder meer. En dat was niet de eerste keer dat muziek van Michael Jackson onlangs ­passeerde zonder duiding. Ook onder meer op Radio 1 gebeurde dat.

“Die omkadering was steeds een richtlijn, geen dwingende regel. De zenders en de programmamakers beslissen zelf hoe ze de controverse en de gevoeligheid inschatten. We hebben als omroep nooit uitgesproken stelling genomen, zoals enkele buitenlandse zenders. Sommige presentatoren oordelen dus dat de heat of the moment wat voorbij is. Maar let wel: omzichtigheid blijft aangewezen. Daar grappen over maken, bijvoorbeeld, doen we niet”, klinkt het bij de VRT