Olga Leyers doet iedereen schrikken’: “Er kwam plots een donkere kant opzetten en die is er nu nog steeds”

bron: Qmusic
door: PMN
Afbeelding bron: Qmusic
Olga Leyers is de dochter van Jan Leyers, die momenteel deelneemt aan ‘Liefde Voor Muziek’. Olga raakte in Vlaanderen bekend door haar deelname aan de ‘Slimste Mens Ter Wereld’.

“Ik heb na ‘De Slimste Mens’ niets meer gedaan”, zegt Olga aan Maarten en Dorotheé van Qmusic. “Ik stond zo hard in de kijker terwijl ik nog zo jong was. Ik had al nooit verwacht dat ik er zo lang zou inzitten.”

“Alles kwam ook op mij af. Het zou allemaal geregeld zijn via mijn vader, terwijl ik eigenlijk niet mocht deelnemen. Toen mijn papa vernam dat ik zou deelnemen, zei hij meteen dat ik dat niet mocht doen. Ik was toen ook nog maar 18 of 19 jaar.”
(Lees verder onder de foto)

Donkere kant
“Ik heb totaal geen spijt van mijn deelname aan ‘De Slimste Mens’. Maar ik was plots wel een hype geworden en daardoor heb ik mezelf niet in de luwte kunnen ontdekken. Ik kreeg ook heel veel stress van alles wat ik doe. Alles werd opgepikt door de media. Ik ben echt twee jaar slecht geweest.”

“September, oktober en november 2016 waren maanden waar ik plots alles won met ‘De Slimste Mens’, ik won ‘Boxing Stars’. Ik was erdoor op mijn examens. We hebben toen elke dag wel iets gevierd. Dat was een onwaarschijnlijke periode. En dan moet je in december gaan blokken, dat was terug met beide voeten op de grond. Toen kwam er plots een heel donkere kant opzetten. Die is er nog altijd, maar ik heb die nu wel meer onder controle."