Gert Verhulst en James Cooke bereiden zich voor op hun nieuw programma: "Van een heel ander kaliber"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Gert Verhulst en James Cooke hadden gisteravond groot nieuws te melden in 'Gert Late Night'. Ze gaan samen een nieuw programma maken.

Sinds januari zijn Gert Verhulst en James Cooke aan het trainen voor het nieuwe programma. Ze moeten telkens een uitdaging aan, samen met twee Nederlandse kandidaten. Het programma kreeg de titel 'The Battle'.

Het programma is een coproductie met de Nederlandse zender RTL. Het wordt een show met livepubliek waarbij Gert en James uit hun comfortzone gehaald worden. “We krijgen enkele maanden de tijd om ons voor te bereiden op een opdracht binnen een bepaalde categorie: stunt, show, brein en behendigheid”, vertelt Gert Verhulst in Het Laaste Nieuws. “Laat ons zeggen dat niet alle categorieën mij even goed liggen, dus het wordt een serieuze uitdaging om mezelf tot het uiterste te pushen.”

James Cooke heeft meer ervaring met dergelijke programma's. Denk maar aan 'Dancing With The Stars' waar hij danstraining moest volgen. "Danstrainingen heb ik vorig seizoen in overvloed gehad met Dancing with the stars”, zegt hij. “Maar deze opdrachten zijn van een heel ander kaliber. Op één moment iets buitengewoons presteren in een domein waarin je je nog nooit hebt verdiept en dat ook nog eens voor een livepubliek: dat is allesbehalve gemakkelijk. Ik ben best zenuwachtig. Maar jezelf steeds blijven uitdagen, daar hou ik van.”