Moordenaar (77) wordt vrijgelaten omdat hij geen gevaar meer vormt op zijn leeftijd, maar dat blijkt een serieuze misrekening

bron: Mirror
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een man van 77 die uit de gevangenis werd vrijgelaten omdat geoordeeld werd dat hij te oud was om nog een gevaar te vormen, heeft opnieuw toegeslagen. Hij zal wellicht de rest van zijn leven achter de tralies doorbrengen.

Albert Fick had zijn eigen vrouw in 1979 vermoord voor de ogen van zijn eigen dochter. Hij werd veroordeeld en zat tot 2004 achter de tralies. In 2010 moest hij opnieuw naar de gevangenis voor de aanranding van een andere vrouw.

In 2014 werd hij vrijgelaten vanuit de idee dat hij op zijn leeftijd geen gevaar meer vormde. Dat was een serieuze misrekening. Nadat hij een dakloze vrouw dagenlang had gestalkt, stak hij haar vorig jaar met 11 messteken neer voor de ogen van haar kinderen in de Amerikaanse staat Maine.

Intussen moest hij voor de rechtbank verschijnen en oordeelde de jury dat hij schuldig is. De straf werd nog niet bepaald, maar het is zeer waarschijnlijk dat Albert Fick nooit meer een vrij man zal zijn.