Papa Frederik redt het leven van zijn elf maand oude baby maar de gevolgen voor hem zijn vreselijk

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Papa Frederik Vanhooren is een echte held. Hij heeft het leven zijn elf maand oude baby Maurice gered.

Frederik logeerde met zijn vrouw Ann-Sophie en hun zoontje Maurice in Oostduinkerke aan zee. Toen ze ‘s avonds nog even gingen wandelen langs de Leopold II-laan liep het mis.

Vorige week duwde Frederik de buggy met zijn baby in vooruit. Op dat moment fietste zijn vrouw Ann-Sophie naast hem. “Ik zou eerst oversteken, zodat ik de fiets nog kon wegzetten”, zegt ze in Het Laatste Nieuws. “Ik was even verderop en zag plots die motorfiets afkomen. Ik voelde meteen dat het niet goed zou komen.”

Meters weggeslingerd
De motorfietser reed recht op de buggy af. Papa Frederik kon net voor de klap de buggy nog een duw geven, tegen de stoeprand. Zo redde hij het leven van zijn zoontje. Helaas werd Frederik daardoor zelf aangereden. Hij werd meters weggeslingerd en liep ook een open beenbreuk op. “Ik ben eerst naar Maurice gelopen. Mijn moederinstinct. Hij was ongedeerd. Daarna liep ik met hem op mijn arm naar Frederik. Ik was zo in paniek dat ik zelfs viel”, zegt Ann-Sophie. “Hij was nog bij bewustzijn, maar het was meteen duidelijk dat hij heel ernstig gewond was.”

Het werd al snel duidelijk dat Frederik zwaargewond was geraakt. Door de klap liep hij inwendige bloedingen op in zijn bekken. De toestand van Frederik was een tweetal dagen kritiek, maar nu is hij aan de beterhand. Al houden de dokters hem nog in een kunstmatige coma. “Vooral omdat hij ook nog een longontsteking heeft opgedaan. Maar hij probeert zijn benen soms al te bewegen en opende zijn ogen al even. Het is positief dat hij op bepaalde prikkels reageert. Gelukkig is Frederik zeer fit en gezond. Daardoor kan hij zich erdoor slaan"