80 Vietnamese transmigranten opgepakt: “Ze zullen niks te kort komen”

door: BVDO
bootvluchtelingen
Afbeelding bron: Nicolas Economou / Shutterstock.com

Afgelopen nacht vond de politie in Oostduinkerke een verdacht busje met een 9-tal personen. Na een sweeping werden maar liefst 80 transmigranten gevonden.

Vlakbij de zee in Oostduinkerke, een deelgemeente van Koksijde, vond de politie deze ochtend om drie uur een busje met een negental transmigranten.

Een grootschalige zoekactie op zee en in de duinen deed dat aantal stijgen naar 40 en later zelfs 80. De politie trof ook een zodiac aan waarmee men de oversteek wou maken.

De 80-tal transmigranten, grotendeels Vietnamezen, werden overgebracht naar het centraal politiehuis in Koksijde voor verdere afhandeling met wagens en met de eerste tram onder politiebegeleiding. De dienst vreemdelingenzaken zal verder over hun lot beslissen.

De dienst slachtofferhulp van PZ Westkust is eveneens ter plaatse om de transmigranten op te vangen. “We zorgen ook voor de nodige catering zodat ze zeker niks te kort komen. Alle transmigranten zullen ook preventief getest worden op COVID-19 door gemeente Koksijde”, klinkt het.

Het is de tweede interventie in een week tijd in de gemeente. De burgemeester heeft een overleg gevraagd met de gouverneur rond de problematiek.