Pastoor zorgt voor ophef: “Riskeer het niet of ik haal mijn riotgun boven”

bron: VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
In Montenaken, een deelgemeente van Gingelom, is er ophef ontstaan. Het was dan nog de lokale pastoor die voor de ophef zorgde.

De feiten dateren al van enkele dagen geleden, maar kwam vandaag pas aan het licht. Medewerkers van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum van Heusden-Zolder kwamen bij de pastoor langs om verwaarloosde vogels en goudvissen op te halen.

VRTNWS meldt dat de pastoor daar niet mee opgezet was. “Ik was nog maar net binnen bij de pastoor en de gemoederen raakten meteen verhit", vertelt Rudi Oyen van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum. "Hij heeft letterlijk gedreigd zijn riotgun boven te halen als we nog maar één dier van hem zouden meenemen." De politie van Sint-Truiden bevestigt het verhaal en zegt dat de riotgun in beslag is genomen.

Het is niet de eerste keer dat de pastoor zich zo agressief opstelt. Dat gebeurd enkele jaren geleden ook al toen er bij hem verwaarloosde ezels werden aangetroffen. Het bisdom gaat nu voor begeleiding zorgen voor de man. De politie stelde ook een procesverbaal op.