Miguel Wiels en Niels Destadsbader lanceren nieuwe Vlaamse boyband: “Er was meteen chemie”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vlaanderen heeft een nieuwe boyband: BOBBY. Vijf vlotte jongens die popmuziek brengen in het Engels. Het groepje komt uit de koker van Les Flamands, het creatief bedrijf van Miguel Wiels, Niels Destadsbader en Peter Van de Veire.

“Boybands zijn zelden een lang leven beschoren. Maar op dit moment is er zelfs geen enkele actief, dus ik zie toch opportuniteiten”, vertelt Miguel Wiels. “Een eigen muziekgroepje starten was iets wat ik bovendien al een hele tijd wou doen.” Met zijn creatief bedrijf Les Flamands, met daarin ook Niels Destadsbader en Peter Van de Veire, beschikt hij over flink wat ervaring. “We hebben talent in huis en al heel wat kilometers gelopen. Ik denk dat we goed gewapend zijn.”

BOBBY kwam tot stand als het resultaat van audities. “We hebben enkele open sessies gehouden, zonder beperking of grenzen. Iedereen die iets kon, was welkom. Voor hetzelfde geld waren we dus geland op een meidengroepje. Maar tussen deze jongens was er meteen chemie”, zegt Wiels. Vanwaar de naam BOBBY? “Die doelt het op het speelse van de jongens. Ze zijn nog net geen BOB, ze hebben nog niet alle verantwoordelijkheden van een volwassene. En we moeten daar ook niet gek over doen: we zullen in eerste instantie vooral een tiener- en meisjespubliek aanspreken. Maar de bedoeling is wel dat we breder gaan. Ik wil dat mijn moeder BOBBY ook leuk vindt”, besluit Wiels.

De eerste single ‘Hey don’t you know’ werd geschreven door Raf Van Brussel en verschijnt op 6 september.