Moeder brengt haar eigen zoontje om het leven: “Hij huilde omdat hij honger had maar ik heb geen geld om voor hem eten te kopen”

bron: Daily Mirror
door: PMN
Afbeelding bron: Daily Mirror
Een moeder heeft haar eigen zoontje vermoord. Ze deed het uit wanhoop omdat ze geen geld om eten te kopen voor de baby.

Het is een droevig verhaal dat de 28-jarige Yulia Khabitova vertelde aan de Russische speurders. Ze had met Timur een zoontje van één jaar oud. 

“Hij was voortdurend aan het wenen”, vertelde Khabitova aan de speurders. “Hij had ook voortdurend honger. En ik, ik had geen geld om voor hem eten te kopen.”

Khabitova kon het niet meer aanzien. “Ik heb tegen Timur gezegd dat het wel goed zal komen. Dat hij nooit meer honger zou hebben.”

De vrouw wurgde haar eigen zoontje. “Daarna wikkelde ik hem in een doeken en heb ik hem begraven in de mesthoop.”

"Ik kocht de jongen eten"
De vrouw had even een baan en huurde ook een nanny in om op haar zoontje te letten. “Ik had medelijden met die jongen”, zegt de nanny. “Hij had altijd honger. Ik gaf de jongen babypuree, kocht groenten en fruit. Ik kookte ook warme maaltijden voor hem. Zijn moeder had het geld niet omdat allemaal te kunnen doen.”

Khabitova is aangehouden en zit in de gevangenis. Er hangt haar een gevangenisstraf van 8 tot 20 jaar boven het hoofd. Ze staat terecht voor ‘opzettelijke moord’.

De vrouw heeft ook nog een dochter van vijf jaar oud. Zij lag op het moment van de feiten te slapen.