Ex-Syriëstrijder Jejoen Bontinck heeft er genoeg van: "Als je dit niet doet, zal er iets gebeuren met je dochter"

bron: Gazet van Antwerpen
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Ex-Syriëstrijder Jejoen Bontinck (24) is weer helemaal door het lint gegaan. Hij uitte bedreigingen.

De bedreigingen waren bestemd voor een journalist van Het Laatste Nieuws. De journalist had op 29 juni 2018 een voicemailbericht ontvangen met de boodschap: “Als ge wilt dat er niets met uw dochter gebeurt. Ver weg van mij blijven, ver weg die brommer zetten”. 

Telefonie-onderzoek wees uit dat het bericht afkomstig was van ex-Syriëstrijder Jejoen Bontinck. Hij werd verhoord en bekende daar ook de feiten, schrijft Gazet van Antwerpen.

Hij verklaarde dat de journalist veel artikels over hem en zijn vader had geschreven die niet bepaald positief waren. Daardoor ondervond hij hinder bij het zoeken naar werk en het openen van zijn bankrekening.

Volgens de advocaat van Bontinck gebruikte zijn cliënt een ongelukkige formulering en was het nooit zijn bedoeling om de journalist, laat staat zijn dochter, iets aan te doen.

De correctionele rechtbank van Antwerpen kon alvast niet lachen om de feiten. Bontinck kreeg een werkstraf van 46 uur en een boete van 400 euro voor het bedreigen van de journalist.