Vreselijk wat fans van Club Brugge doen in Madrid bij arme vrouwen die om een aalmoes komen vragen: “Hier is geen plaats voor hen”

bron: Het Laatste Nieuws/Belga
door: PMN
Afbeelding bron: Marca
In de Spaanse media zijn vreselijke filmpjes opgedoken over de supporter van Club Brugge. Ze misdragen zich op het Plaza Mayor Madrid.

Club Brugge speelde in de Champions League 2-2 gelijk tegen Real Madrid. Een mooi resultaat maar dat wordt nu ontsiert door het vreselijke gedrag van de eigen fans.

De Brugse fans misdroegen tegenover vrouwen die om een aalmoes vroegen of hen bier wilden verkopen op de Plaza Mayor in het centrum van Madrid.

Club Brugge heeft in een persbericht al gereageerd op de berichten. “Van maandag tot woensdag overspoelden meer dan 4.000 Clubsupporters Madrid. Naast de historische prestatie op het veld werd ook de ongelofelijke ondersteuning door onze supporters wereldwijd opgemerkt. Club werd 90 minuten lang gesteund door een enthousiast blauw-zwart legioen.”

"Geen plaats voor hen binnen onze club"
“Helaas kwamen gisterenavond laat beelden op social media van zogenaamde Clubsupporters die zich onrespectvol gedroegen tegenover vrouwen die om een aalmoes vroegen of hen bier wilden verkopen op de Plaza Mayor in het centrum van Madrid.” 

“Club veroordeelt dit gedrag en distantieert zich uitdrukkelijk van deze zogenaamde supporters. Dit gedrag is een Clubsupporter onwaardig en voor hen is - in lijn met onze ethische code - geen plaats binnen onze Club. “We zijn gestart met een onderzoek, zal de personen in kwestie identificeren en nadien niet nalaten om de nodige acties tot uitsluiting te nemen”, besluit het communiqué.