Jef Vermassen ziet het niet goedkomen: “Vreselijk beangstigend dat we nu met deze psychopaten opgescheept zitten die de wereld leiden

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Topadvocaat Jef Vermassen heeft tegenwoordig een somber beeld over de wereldpolitiek. Hij vindt sommige wereldleiders ronduit beangstigend.

“Er zijn mensen die het kwade doen om het kwade. Psychopaten die zo narcistisch zijn dat ze denken dat de nulmeridiaan door hun navel loopt. Ze leven alleen voor zichzelf, de ander beschouwen ze niet als medemens maar als tegenmens of, erger, als een voorwerp. Ze hebben geen greintje empathie”, reageert Jef Vermassen in Dag Allemaal. 

“Het is vreselijk beangstigend dat we nu opgescheept zitten met psychopaten die de wereld leiden. Ik herken de types, ik heb er beroepshalve meer dan eens mee te maken gehad. Die Trump en die Boris Johnson: het zouden tweelingbroers kunnen zijn. Zelfs hun kapsels zijn even buitenissig. Hoe is het mogelijk dat zulke mensen de top van de maatschappij kunnen bereiken? Als een president of eerste minister de wet naast zich neerlegt, tast hij de ruggengraat van de samenleving aan. Heel gevaarlijk, want dat ondermijnt de democratie."