Eric Goens over Theo Francken in nieuw seizoen van ‘Het huis’: “Geschrokken door die uitspraken”

bron: Humo
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Aanstaande dinsdag begint het nieuwe seizoen van ‘Het huis’ op Eén. Theo Francken wordt één van de blikvangers van dit vijfde seizoen. "Je zult je mening over Theo Francken moeten herzien", zegt programmamaker Eric Goens in HUMO.

“Vijf jaar lang heb ik Theo Francken op geregelde tijdstippen proberen te overhalen, omdat ik hem een intrigerende ?guur vind: ’t is iemand die altijd in de vuurlijn staat, en van wie we allemaal het idee hebben dat hij op z’n zachtst gezegd een tough cookie is. Ik vraag me dan af: wie is die mens écht? Want het kan toch niet zijn dat hij elk uur iemand tussen zijn boterham legt?”, aldus Eric Goens in Humo.

“Ik ben er zeker van dat je na het zien van die a?evering zult moeten toegeven dat schijn kan bedriegen. Theo Francken doet bijvoorbeeld twee uitspraken die hij nooit eerder gedaan heeft, en die ik ook helemaal niet verwacht had.”

‘Het huis’ is vanaf 29 oktober elke dinsdag om 20.40 uur te bekijken op Eén. James Cooke is de eerste gast in het nieuwe seizoen. De aflevering met Theo Francken wordt uitgezonden op 5 november.