Donald Trump heeft hem heeft laten doden: President meldt belangrijke aankondiging

bron: VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Amerikaans president heeft groot nieuws te melden. Hij zegt in een aankondiging dat hij het nieuws zelf later op de dag bekend zal maken.

"Ik heb iets heel belangrijks aan te kondigen", zei Donald Trump op Twitter. "Het is iets dat nog maar net gebeurd is."

Om 14 uur onze tijd zal Trump bekendmaken wat het grote en belangrijke nieuws is. Al hebben de Amerikaanse nieuwszenders wel een vermoeden van wat er aan de hand kan zijn. Zo zou IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi gedood zijn bij een militaire operatie.

Dood leider IS
Anonieme bronnen melden dat Trump een opdracht zou hebben gegeven om de leider van IS uit te schakelen. "De IS-leider zou zich hebben opgeblazen door middel van een bommengordel. Hij moet geweten hebben dan er iets op komst was en wilde zich niet levend laten pakken", legt Amerika-correspondent Björn Soenens uit aan VRTNWS.

"Je zou kunnen zeggen dat het nieuws van al-Baghdadi Trump goed uitkomt: twee weken geleden kreeg hij bakken kritiek over zich heen, omdat hij Amerikaanse elite-soldaten terugtrok uit het noorden van Syrië. De terugtrekking zou mogelijk in de regio tot de heropstanding van IS kunnen leiden." 

"Maar met een aanval op de IS-leider kan de president een grote overwinning op zijn naam schrijven. Je mag er zeker van dat hij niet over één nacht ijs is gegaan. Hier is een lange voorbereiding aan voorafgegaan, via de inlichtingendiensten (CIA) om al-Baghdadi te kunnen lokaliseren."