Smokkelaars, met zaag van $100, zijn Trump te slim af

bron: The Washington Post
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Mexicaanse smokkelbendes hebben afgelopen maanden een nieuwe manier gevonden om in de Verenigde Staten te geraken. Maar Trump is naar verluidt niet ongerust.

Smokkelbendes uit Mexico hebben een nieuwe manier gevonden om de ‘muur van Trump’ te omzeilen. Ze zagen er gewoon een stuk uit. De muur werd gebouwd door de Amerikaanse president Donald Trump om de grens te sluiten. 

De smokkelaars zagen een stuk uit de muur waar er weinig controle is of waar er geen sensoren zijn geïnstalleerd. Die sensoren moeten beweging registreren. Dat doen ze met behulp van een zaag die je voor $100 in een doe-het-zelf-zaak kan kopen. 

De smokkelaars plaatsen het weggezaagde stuk muur soms terug zodat ze het meerdere keren kunnen gebruiken. Andere keren wordt de opening ontdekt en wordt deze hersteld. Trump is in iedere geval niet ongerust. 

“We hebben een krachtige muur”, zegt Trump tegen de journalisten in het Witte Huis. “Maar het maakt net uit hoe krachtig iets is, je kan het altijd stuk maken. We hebben enorm veel mensen die de grens bewaken. De muur is gemaakt om snel te repareren. Je zet het stuk er gewoon terug in.”