Kompaan Abdelhamid Abaaoud, brein achter aanslagen Parijs, wenst ‘liever niet uitgezet te worden’: Dit is er aan de hand

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een Syriërstrijder uit Molenbeek heeft verzet aangetekend tegen zijn uitwijzing naar Marokko. De man zou hiv hebben en in Marokko zou hij niet de juiste zorgen krijgen.

Otman B. 42 jaar en woont al heel zijn leven in Molenbeek. In 2014 werd hij veroordeeld tot vier jaar cel. Dat gebeurde tijdens het Zerkani-proces, waar verschillende terroristen veroordeeld werden. B. vocht zij aan zij met Abdelhamid Abaaoud, het brein achter de aanslagen in Parijs.

Enkele maanden geleden werd B. naar een gesloten centrum in Vottem gebracht. Vanaf daar zou hij worden uitgewezen naar Marokko. Hij tekende verzet aan omdat hij vreest dat hij gefolterd zou worden. Daar komt nog bij dat de man hiv zou hebben.

Hij wenst niet uitgewezen te worden omdat hij in Marokko niet de juiste behandeling zou krijgen voor zijn ziekte. Zijn verzoek werd door de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen verworpen. Het enige wat hij nog zou kunnen doen is beroep aantekenen bij de Raad van State. Het is nog niet duidelijk of hij dat ook effectief gaat doen.