Anzegem geschokt door vreselijk geval van racisme tegen asielzoekers: “Dit doe je niet, nooit! Voor zo’n mensen is hier geen plaats”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
In Anzegem zijn ze niet te spreken over wat er gebeurd is. Ze springen in de bres voor de asielzoekers.

Het OCMW van Vichte heeft er noodwoningen gezet. Die noodwoningen worden gebruikt om asielzoekers in onder te brengen die wachten op een antwoord.

Maar opnieuw zijn er haatacties in ons land tegen de asielzoekers. Onbekenden hebben groenten- en fruitresten tegen de gevel gegooid. Dat staat te lezen in Het Nieuwsblad.

“Dit weekend werden de studio's van onze nieuwkomers bekogeld met appelen en tomaten”, meldt Groen-Parlementslid Jeremie Vaneeckhout op zijn Facebook. “De mensen wonen daar in afwachting van de uitspraak over hun asielaanvraag. Je kan het eens of oneens zijn met het migratiebeleid.”

“Spreek daar gerust politici over aan, ik maak als parlementslid graag uren vrij om hierover in gesprek te gaan. Als je problemen of bezorgdheden hebt, contacteer dan het Sociaal Huis, de gemeente of zelfs de politie. Dat is gezond verstand. Maar tomaten en appelen gooien, doe je niet. Nooit, tegen geen enkele voordeur of gevel. Voor dergelijk racistisch vandalisme is geen plaats.”