Hoop dat je nooit moet meemaken wat Miet en Rudi uit Brasschaat is overkomen: “We konden niets doen om ons dochtertje te helpen”

bron: TV-Limburg
door: PMN
Afbeelding bron: TV-Limburg
Op de tweede zondag van december is het Wereldlichtjesdag. Overal ter wereld worden dan lichtjes ontstoken ter nagedachtenis van overleden kinderen.

Miet en Rudi uit Diepenbeek verloren hun dochtertje. Ze was nog maar acht dagen oud. Lynn kwam 24 jaar geleden ter wereld, maar ze werd te vroeg geboren. Het meisje overleed na acht dagen. “Het is een verdriet dat alles overstijgt”, legt Miet uit bij TV-Limburg.

“Je voelt je heel machteloos want je kan niets doen om je kind te helpen. We hebben veel steun gehad, ook aan elkaar. We hebben in die periode veel met elkaar gesproken. Het is belangrijk dat je elkaar vindt als koppel.”

“Ik denk dat mensen vaak het onderwerp uit de weg gaan. Ze durven je er niet over aanspreken. Ik denk toch dat het belangrijk is dat die namen genoemd blijven worden en dat aan hen blijft gedacht worden.”

“Daarom is het goed dat er Wereldlichtjesdag is. Het mooie is dat deze actie wereldwijd. Het geeft een fijn gevoel dat de wereld oplicht voor onze kindjes.”