Man maakt amok bij OCMW, wordt opgepakt en slaat onderzoeksrechter het ziekenhuis in

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Een twintiger die door de politie was opgepakt, is helemaal door het lint gegaan toen hij voor de onderzoeksrechter moest verschijnen. Hij viel daarbij de rechter aan.

"De 28-jarige man wordt al geruime tijd opgevolgd door het OCMW van Brasschaat en gaf reeds herhaaldelijk uiting aan zijn frustraties over de dienstverlening. De toestand is vorige maandag geëscaleerd", laat het Antwerpse parket weten.

"De man sloeg een maatschappelijke assistente en bracht vernielingen aan in het gemeentelijk administratief centrum."

De politie pakte de man op. "Er worden hem feiten ten laste gelegd van slagen en verwondingen, bedreigingen, beschadigingen en vernielingen."

Dinsdag rond 17.45 uur moest de man voor de onderzoeksrechter verschijnen. "Voor het verhoor werden de handboeien afgenomen. Het verhoor was nog maar net gestart, toen de twintiger de onderzoekrechter aanviel. In de schermutseling liep de rechter verwondingen op die in het ziekenhuis verzorgd moesten worden."

Een andere onderzoeksrechter werd ingeschakeld. Die besliste om de twintiger aan te houden. "Voor de slagen aan de magistraat zal een apart gerechtelijk onderzoek opgestart worden in een andere afdeling."

(Archieffoto)

Maak nu kennis met de gratis app van Redactie24