Stefan Everts strijdvaardig: "Dat wil ik nog doen voor ik sterf"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Voormalig motorcrosser Stefan Everts blijft op de sukkel nadat hij getroffen werd door malaria. Maar hij heeft zichzelf een uitdaging opgelegd.

Tienvoudig wereldkampioen motorcross Stefan Everts kroop door het oog van de naald nadat hij einde 2018 malaria opliep. Hij overleefde, maar verloor een aantal tenen en kampt nog met veel pijn.

"In het ziekenhuis kwam de dokter me vertellen hoeveel malariapatiënten met zo’n hoog percentage malaria in hun bloed het overleefd hadden. Ze hadden niemand teruggevonden, ik was de eerste", zegt Everts in een gesprek met Het Laatste Nieuws.

Zijn revalidatie zou nog maanden of zelfs jaren kunnen duren. "Ik heb me aangepast. Dat neemt niet weg dat ik hoop ooit op te staan zonder pijn."

Uitdaging

Intussen werpt Everts zich op als mentor voor zijn zoon, Liam, die ook gebeten is door motorcross. En dat doet het kriebelen. "Voor ik sterf wil ik toch nog eens op een motor kruipen. Dat is de uitdaging die ik mezelf heb opgelegd. Ik snak ernaar om mijn lichaam nog eens af te beulen, om elk spiertje in mijn lijf te voelen", zegt Everts in het interview.