Klaasje Meijer is er niet goed van: “Dit komt heel hard binnen”

bron: Showbizzsite
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
K3 gaat maatschappelijke thema's niet uit de weg. In hun nieuwe videoclip voor ‘Jij bent zo mooi’ zetten ze pleegzorg in de kijker.

Hanne Verbruggen vertelde tijdens de opname van de videoclip voor ‘Jij bent zo mooi’ waarom het belangrijk is om pleegzorg in de kijker te zetten. In de clip doen ook pleegouders en pleeggezinnen mee.

“Het is belangrijk dat er aandacht wordt geschonken aan pleegzorg, want veel mensen kennen het niet, of niet op de juiste manier”, reageert ze in gesprek met Showbizztv. “Dit geeft meer bekendheid aan pleegzorg. Ik hoop dat meer mensen daar dingen over gaan opzoeken en misschien zelf een pleeggezin worden, want er is wel nood aan pleeggezinnen.”

Klaasje Meijer vindt het thema pleegzorg best heftig. “We hebben net een verhaal gehoord van een meisje dat haar beide ouders verloren is. Vrienden hebben haar dan opgenomen in hun gezin. Zoiets komt toch wel heel hard binnen. Je kunt bijna niet vatten hoe moeilijk dat voor zo’n kind moet zijn, en ook voor de pleegouders. Maar het is toch heel mooi om te zien dat dat kind nu gelukkig is. Dat vond ik heel intens.”