VTM

Heftig wat Nathalie Meskens overkomen is: “De euthanasiepapieren lagen al klaar”

door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Nathalie Meskens is stralend zwanger. Over dat kleine wondertje in haar buik kan ze uren vertellen.

Nathalie Meskens beseft dat de jeugd het tegenwoordig niet makkelijk heeft. “Waar ik, in deze tijd, misschien nog het meest bang voor ben, is de zwaarte die ik zie hangen over die nieuwe generaties. Depressies en andere dingen waar ik, toen ik jong was, niet mee te maken had. Noch in mijn klas, noch in de turnkring of de toneelgroep”, vertelt Nathalie in Het Nieuwsblad. 

“Die zwaarte is heel erg aanwezig, de laatste jaren, ook met al die sociale media. Dat vind ik heel eng. Ik hoop van harte dat mijn dochter stevig genoeg in haar schoenen zal staan om zich te wapenen tegen die donkerte. Zo heb ik onlangs een jong meisje leren kennen dat mij heel graag wilde ontmoeten.” 

“Van haar vriendinnen hoorde ik dat de papieren voor haar euthanasie in orde zijn en dat ze binnenkort uit het leven wil stappen. Dat vond ik heel heftig. Ik, die letterlijk nieuw leven in mij heb? Om dan iemand te ontmoeten die heel jong is en die hier niet meer wil zijn? Ik heb haar ook verteld hoe moeilijk ik het vond. Omdat het zo het tegenovergestelde is van waar ik in mijn leven mee bezig ben."