Vijf jaar na zuuraanval in Delhaize ziet Marina Thijssen nog steeds af: “Voortdurend pijn, blind aan mijn linkeroog en nog geen cent gezien”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het is vandaag precies vijf jaar geleden dat Marina Tijssen (57) uit Olen werd aangevallen in een vestiging van Delhaize in Antwerpen. De dader zit achter de tralies.

Marina leeft nog altijd met de gevolgen van wat er die 20ste februari 2015 gebeurde. De Nederlander Jelle Frenken stapte de Delhaize binnen en gooide zwavelzuur in Marina’s gezicht. De man perste de supermarktketen al maanden af. Marina was daar op het verkeerde moment, op de verkeerde plaats.

“Ik denk dat ik intussen zo’n 36 operaties heb ondergaan”, vertelt Marina Tijssen in Gazet van Antwerpen. “Twee weken geleden nog ben ik in mijn hals geopereerd om de spanning wat weg te nemen, elke dag krijg ik massages. Ik zit voortdurend met een trekkend gevoel tot in mijn nek, en in mijn mond.” 

Zenuwpijnen
“Mijn smaak is niet weg, maar de zenuwen zijn wel aangetast, waardoor ik zenuwpijnen lijd waaraan ze nooit iets zullen kunnen doen. Ik kan niks meer van alcohol drinken, want dat brandt te hard in mijn slokdarm die door de zuurdampen is beschadigd.”

Blind
“Aan mijn linkeroog ben ik volledig blind. Maar het stoort vooral dat ik mijn ogen niet meer volledig kan sluiten, ook niet in mijn slaap. Daardoor tranen ze constant. Als ik mijn veters moet strikken, schieten mijn ogen meteen vol. Ook stomme dingen waar je niet meteen aan denkt: met mijn hoofd naar achter mijn haar afspoelen in de douche, doet enorm veel pijn in mijn mond."

Schadevergoeding
Er werd aan Marina en haar man een schadevergoeding van één miljoen euro toegekend, maar tot op vandaag kregen ze nog geen cent. “De dader moet dat eigenlijk betalen, maar die heeft niks. Het moet dus van een slachtofferfonds komen, maar daar horen we niks van. Je hoort het wel eens zeggen, dat men in België slachtoffers schandalig behandelt, maar ik mag het nu aan den lijve ondervinden. In juni komen we voor de arbeidsrechtbank in Turnhout, om op die manier toch iets van invaliditeit te kunnen trekken.” 

Delhaize
“Een tussenkomst vanuit Delhaize is er ook nooit gekomen, terwijl mijn idee is: ze werden al maanden concreet bedreigd, dus ze hadden hun voorzorgen moeten nemen. Ik wil Delhaize niet voor de rechter, maar een gesprek met mijn advocaat heeft helaas niets kunnen oplossen. En dat alles maakt dat ik het mentaal echt wel moeilijk heb."