VTM

Wedding coach uit ‘Blind Getrouwd’ stelt zich luidop vragen bij Winnie en Jonah: “Hoe is dat toch mogelijk?”

door: Redactie
Afbeelding bron: VTM
Eén van de nieuwigheden dit seizoen is dat de koppels van ‘Blind Getrouwd’ een beroep doen op een wedding coach. Een kolfje naar de hand van Lieke Biesemans (40).

Zondagavond was er een erg pakkend moment in ‘Blind Getrouwd’.  Laura Lieckens (27) deelde het verhaal van haar overleden moeder met haar echtgenoot  Sonny Wagemans (30). “Mijn mama is negentien jaar geleden gestorven, toen ik nog jong was. Mijn broer en ik gaan het bruidsboeket op het graf leggen. Dat wou ik graag nog even doen.”  Vervolgens legden ze samen de bloemen op het graf.

“Mijn ervaring leert dat het deugd doet als je mensen de kans geeft om zo'n verlies een belangrijke plek te geven op zo'n hoogdag. Hetzelfde geldt voor Winnie en haar papa, die strijdt tegen beenmergkanker. Haar trouwdag delen met haar vader is bijna even belangrijk als die delen met haar man”, vertelt Lieke in Het Laatste Nieuws.

“Die eerste ontmoeting is er één van twee harten, niet van twee hoofden. Dan gaat het om emotie en inhoud. Waar houden ze van? Welke mensen moeten een belangrijke plek krijgen die dag?”

“Soms dacht ik: hoe is het mogelijk dat jullie exact hetzelfde zeggen? Vooral bij Winnie en Jonah viel me dat op: allebei hechten ze veel belang aan de sleutelfiguren in hun leven. Maar ik ben ook piekerend naar huis gereden. Zo wist Tatiana heel goed waar ze naar op zoek was. Duidelijk, maar moeilijker voor de andere partij om iets aan te veranderen."