Clement even terug naar Genk: "Niet alles wat bij er nu foutloopt, is mijn schuld"

door: BVDO
Zondagmiddag keert Philippe Clement met Club Brugge even terug naar Racing Genk. Een moeilijk en wellicht ook emotioneel moment voor hem, al is de vraag vooral hoe de supporters van Genk zullen reageren.

De beslissing om Genk in te ruilen voor Club Brugge was niet gemakkelijk. "Die week was een rotte week. Vijf ellendige dagen. Het moest allemaal snel gaan. Ik had het gevoel dat ik opgejaagd werd door alles en iedereen. Het kwam zover dat ik op een bepaald ogenblik gewoon naar het buitenland wilde trekken, want als ik voor Genk óf Club koos, zou ik mensen die ik graag heb altijd pijn doen", vertelt Clement aan Het Nieuwsblad.

Toch is Clement bang voor de reacties in Genk, maar hij hoopt op een positief signaal. "Ik kan dat moeilijk inschatten, maar ik denk dat het een positief onthaal wordt. Ik snap wel dat er ontgoocheling was bij mijn vertrek, maar de band met Genk is intussen weer even sterk als voordien. Ik verwacht niet dat de Genk-fans voor mij zullen supporteren, want ik ben coach van de tegenstander. Maar samen hebben we vorig seizoen iets unieks klaargespeeld."

Clement sluit uiteindelijk af met een kwinkslag als hij gevraagd wordt of Racing Genk Play-Off 1 haalt. "Ja, maar dat zal ook lukken zonder zondag tegen ons te winnen."