Twee buren gijzelen volledige wijk: “’s Nachts broebelt mijn toilet”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De voorbije twee weken liep de wijk Meerheide in het Kempense Zoersel maar liefst drie keer onder water. De oplossing ligt klaar maar enkele buurtbewoners weigeren daaraan mee te werken.

In februari groef de gemeente Zoersel een stuk buis in de overstroomde wijk bloot. Die bleek helemaal verstopt te zijn door boomwortels. De oplossing is de aanleg van gescheiden riolering met open grachten. De plannen zijn klaar, de budgetten voorzien. Maar twee buren zien het niet zitten.

“Die mensen komen uit ’t stad en willen groen”, geeft wijkbewoner Stan Arts zijn mening in Gazet van Antwerpen. “Met die halsstarrige houding gijzelen ze de hele wijk. Als ik ’s nachts in mijn bed lig, hoor ik mijn toilet ‘broebelen’ door de ondergrondse druk.”

Volgens de bevoegde schepen vertrouwen de procederende buurtbewoners de rooilijnbepaling niet. Vijf meter langs beide zijden van de waterloop mag niet gebouwd worden. Pikant detail: tot leedvermaak van sommige buren kampten de dwarsliggers zelf ook behoorlijk met de wateroverlast.