Voorzitter KV Kortrijk pleit voor het einde van de Jupiler Pro League

door: BVDO
Voor Joseph Allijns, de voorzitter van KV Kortrijk, mag de Jupiler Pro League zondag zijn laatste wedstrijd kennen. Omwille van de coronadreiging wil hij dat de competitie stopgezet wordt.

Allijns is ook lid van de Pro League en pleit voor het einde van de competitie omwille van het coronavirus. "Speel nog één match en zet de competitie volledig stop na de reguliere competitie”, zegt Allijns bij Het Nieuwsblad. “Ik stel voor om géén play-offs te spelen."

Dan is Club Brugge kampioen zonder play-offs. "Met Club Brugge is de kampioen gekend, het staat vijftien punten voor. Het seizoen eindigt na zondag. Het gezondheidsrisico is veel te groot met het coronavirus. Het einde van de reguliere competitie lijkt mij het ideale moment om de competitie stop te zetten.”

Voor Allijns is de situatie te erg om risico's te nemen en kan voor alles een oplossing gevonden worden. "De Europese tickets zijn ook al zo goed als verdeeld. Voor mij is het coronagegeven een regelrechte crisis. In zo’n scenario breekt nood wet. Of het geen financiële ramp zal zijn voor de clubs? Ook hier zijn er oplossingen voor, daar moet dan maar over samen gezeten worden. Ze moeten de televisiegelden die normaal voorzien waren voor de play-offs dan maar verdelen onder de clubs op basis van rangschikking."