Italiaanse voetbalclubs verleggen actieterrein

door: BVDO
Italië kreunt onder het coronavirus en dat geldt ook voor het Italiaanse voetbal. Spelers en clubs schieten echter in gang om geld in te zamelen voor en te doneren aan de medische wereld.

Bijna 1.500 doden zijn er tot gisteren al in Italië geteld. De voetbalcompetitie ligt voorlopig stil tot begin april. Voorlopig, want de kans dat er nog gevoetbald wordt, wordt elke dag kleiner. Ook het voetbalwereldje krijgt af te rekenen met het coronavirus. Daniele Rugani van Juventus testte positief, waardoor zijn hele ploeg in quarantaine moest.

Aanvoerder Leonardo Bonucci van Juventus doneerde maar liefst 120.000 euro aan een ziekenhuis in Turijn om de noden wat te helpen. Napoli-kapitein Lorenzo Insigne gaf 100.000 euro aan een ziekenhuis in Napels. Heel wat ploegen roepen ook hun fans op om massaal te doneren voor de ondersteuning van het verplegend personeel.

Inter Milaan zamelde al een half miljoen euro in, AC Milaan zorgde ondertussen voor 250.000 euro. Ook de meeste andere clubs brachten via hun fans al snel meer dan 50.000 euro binnen. De clubs mobiliseren de fans voor het goede doel en symbolische acties. Verschillende clubs riepen hun fans ook op om op de balkons in de stad het clublied te zingen.